Bovec Trek Race 2011

Bovec, 12.6.2011

Po maratončku v Vipavi , je bilo potrebno noge še malo pretegniti in narediti še kakšen višinski meter in zato je bila kot naročena že četrta tekma Slovenske treking lige in sicer Bovec Trek Race.

Tokrat je bil štart nekoliko bolj umirjen in ni bilo takoj “na škrge” tako, da se je mašina lepo ogrela potem pa smo že počasi začeli “gristi kolena” na prvem vzponu proti prvi kontrolni točki. Točko najdemo in hitro nadaljujemo že proti drugi še nekoliko višje . Do tretje točke je sledilo kar zahtevno prečenje po kraškem svetu, vendar pa smo ga skupaj s Kalanom in Nejcem uspešno oddelali. Tukaj smo tudi izgubili stik z vodilnim, ki je izbral boljšo linijo prečenja. Sledil je manjši spust….

…in nato naprej do planine Krnice, kjer smo bili že nekajkrat na dosedanjih trekingih. Tam se še malo napojimo in že nadaljujejmo proti Kopi.

Vreme se je zjasnilo in razgledi so bili fantastični.

Iz Kope je nato sledil spust v dolino, kjer pa nam je uspelo celotno zadevo malce “zaštrikati” in ne nismo igrali golfa…

…..ampak smo iskali še predzadnjo kotrolno točko na mostičku, ki pa se nam je spretno izmikala. Dodatno naredimo še kakšen krog okoli golf igrišča, nakar jo le najdemo in sledi še povratek proti Bovcu.

Vmes, ko smo občudovali travico na igrišču pa sta nas po levi prehitela dva trekerja tako, da smo skupaj z Nejcem in Kalanom zasedli hvaležno 4. mesto 😀 …

Sledila pa je še analiza in odlična “čorbica” in čompe…v glavnem pa super preživet dan v odlični družbi in super trening za Western States.

Skupaj smo naredili 27,5 km, drugi podatki pa še sledijo…Leave a Reply