Krtinski izziv 2011

Ljubljana 19.10.2011

Za nami je še zadnja tekma Slovenske treking lige v letošnjem letu. In tokrat se je vse zaključilo v prelepem sončnem vremenu v okolici Krtine in s skupno zmago Slovenske treking lige.

Zjutraj se je s slano na travi že pokazalo, da na vrata trka zima. In tudi udeleženci nismo pred štartom, kot ponavadi skakali naokoli, temveč smo rajši v zavetju še ogretih avtomobilov ostali. 😀 Ampak pred nami je bila vesela dogodivščina.

In postavili smo se na štart.

In odbrzeli na popotovanje. Ponovno, v moje veselje, začetek v udobnem tempu in tako se je telo lepo ogrelo na delovno temperaturo. Temu primerno nas je na prvo kontrolno točko prispela kar lepa skupinica. Do naslednje KT – cerkvice na Gradiškem griču pa smo se že raztepli tako sva ponovno ostala sama z Bojanom Jevševarjem.

Sledil je strm spust do avtoceste. Vmes pa še prečkanje dveh potokov in seveda ponovno mokre noge. 😀

Ker orientacija ni moje najmočnješe orožje Bojanovo pa prav gotovo je, sem rajši nadaljeval z njim, kot pa da bi sam “taval” kje v “temi”. 😀

Sledil je vzpon na Limbarsko goro in naprej do Žemberka. Tukaj sem tudi prepoznal del Rokovnjaške poti, ki smo jo opravili že pred časom.

Nadaljevanje je bilo v smeri središča naše prelepe državice. In res ob teh pogledih, ki so se risali na poti…

Na GEOSS-u se pošteno odžejam, v kameli je še nekaj tekočine in upam, da zdrži do naslednje “žive” kontrole. Ne glede na sončno vreme je bilo kar “frišno”. In že od samega štarta me je zeblo v roke kot hudič, ampak rokavice so tokrat po nesreči ostale doma. 😀

Tempo teka-hoje sva imela prav lušten in vmes sva se lahko naužila res čudovitih razgledov.

Od GEOSS-a sva kar hitro preko kamnoloma, Gorišcice in grebena Ciclja prišla do KT 8 od koder je pogled že segal na KT9 – Zagorica pri Dolskem. To je rojstni kraj Jurija Vege, vsako leto pa se v tem kraju odvija tudi zaključna slovesnost gorskega teka na Murovico.

Sledil je še manjši vzpon in že sva se spuščala proti naslednji kontrolni točki, ki je bila pri mlinu – no, vsaj včasih je bil.

In en, dva, tri…bila sva v cilju.

Sledilo je sladkanje s pečenim kostanjem in domačim jabolčnim sokom. Kasneje pa smo si privoščili še odličen golaž. Sledila je razglasitev najboljših na Krtinskem izzivu, kjer sem dosegel 2. mesto.

Kasneje pa še razglasitev skupnih rezultatov Slovenske treking lige 2011, kjer sem dosegel 1. mesto.

Vsekakor lepo izpeljana sezona trekingov, ki nam je ponovno odkrila nekaj skritih kotičkov naše deželice, kamor skoraj sigurno ne bi zašli, če nas tja ne bi popeljala želja po osvojitvi tiste male zastavice z imenom “kontrolna točka”.

In še nekaj tehničnih podatkov s Krtinskega izziva 2011:


6 Responses to “Krtinski izziv 2011”

Leave a Reply