TGC®, LUT® in UTMB®

Ljubljana 16.2.2014

Letošnji malo “večji” projekti za katere je že potrjeno štartno mesto. In to so

Lavaredo Ultra Trail® (LUT) in

Ultra-Trail du Mont Blanc® (UTMB), še prej pa

TransGranCanaria® (TGC). 😀 Ampak prav slednji je pod velikim ?

TransGranCanaria®

 March 7th, 8th  & 9th

Tek, ki poteka čez otok Gran Canaria (Kanarski otoki) in v dolžino meri 125 km s približno 6500 višinskimi metri. Tekma je v zadnjih letih pridobila veliko prepoznavnost. Zanimiv je čas starta in sicer točno ob polnoči 1.3.2014.

Glede na vse informacije pa bi znalo biti prav zanimivo. Še posebno bo zanimivo saj v zadnjih mesecih praktično nisem tekel zaradi bolezni in poškodbe, ki pa še kar vztraja. 😉 Hm, hm…

~~~

Lavaredo Ultra Trail®

logo_Lavaredo

Tekma relativno blizu Slovenije, ki iz leta v leto pridobiva na svoji prepoznavnosti in poteka v prečudovitem ambientu Dolomitov. Lani nam jo je sicer nekoliko zagodlo vreme in je bila trasa skrajšana, ampak letos pa upajmo na najboljše. 🙂

Trasa Lavaredo Ultra Trail  poteka v osrčju Dolomitov s štartom v smučarskem središču Cortina d’Ampezzo. Pot nam bo postregla z 118 kilometri dolžine in 5740 metri pozitivne višinske razlike.

Štart že sedme izvedbe LUT-a bo v petek 27.6.2014 ob 23.00 v Cortini d’Ampezzo. Časovna omejitev za uspešen zaključek tekme na katero se bo podalo več kot 700 tekmovalcev je 31 ur. Na poti bo na voljo osem okrepčevalnih postaj.

~~~

Ultra-Trail du Mont Blanc®

UTMB

Pot poteka čez tri države (Švico, Italijo in Francijo) okoli znamenite gore Mont Blanc. Dolžina UTMB-ja je častitljivih 168 kilometrov s 9600 metri pozitivne višinske razlike.

K temu je potrebno prišteti še spremenljive vremenske razmere, kot so veter, dež, sneg, mraz, … tako, da vse skupaj postane še bolj zabavno. Ampak upam, da bo vsaj približno tako kot lani.

Štart UTMB bo v petek 39.8.2014 ob 17.30 v samem centru Chamonix-a. Na pot pa se bo podalo približno 2600 tekačev, kar pomeni tudi omejitev števila udeležencev s strani organizatorja. Tekmovalci bomo imeli na voljo 46 ur za dokončanje tekme, vseeno pa upam, da bom nekaj prej že na cilju.


5 Responses to “TGC®, LUT® in UTMB®”

Leave a Reply