17. Rekord Šmarne gore

Šmarna gora, 4.2.2010

Verjetno ena najkrajših gorsko-tekaških dirk pri nas. In seveda gre že od štarta “do dile”…kakopak.

Proga poteka “čez korenine” od stopničk, ob začetku planinske poti na Šmarno goro. Tokrat mislim, da že drugo leto zapored “kronometerski štart” in sicer na 30 sekund. Ravno toliko, da pred sabo še vidiš predhodnega tekmovalca. Vremenske razmere pa seveda ledeno mrzle, trasa pa nekoliko snežena in rahlo spolska.

Štart seveda “na polno”, kar je pomenilo, da sem bil v Spodnji kuhinji že v fazi “tilt-a”. 😀 Na kratki ravnini sem tako malo spustil tempo in nekoliko prišel k sebi. Nadaljevnaje je bilo bolj umirjeno, čeprav je bilo vse skupaj močno v rdečih številkah.

Sledil je še vzpon od sedla na vrh, kjer sem že ujel Perkota, ki je vseskozi tekel pred mano in me še dodatno motiviral, da je šlo “do dile”. Na koncu se je ura zaustavila pri 15:20 in skupno 11. mesto. 😀

Organizacija odlična, na vrhu pa nas je gostilna Ledinek pričakala z vročim čajem in slastnimi miškami. V glavnem super smo se imeli. 😀

————–

V nedeljo pa je sledilo pretegovanje nog seveda, kje drugje kot v Polhograjcih. Tokrat zgolj en krog Belca-Grmada-Tošč-Belca. Snega pa vsaj 15 cm, na nekaterih mestih tudi do kolen. Končno prava zimska idila.


2 Responses to “17. Rekord Šmarne gore”

 • AVI Says:

  Živjo Tadej!

  Hvala za čestitke in res takole “do dile” sem se že kar pošteno odvadil. 😀

  Seveda 12 ur Šmarne gore bo tudi letos, termin pa je tako kot vsako leto predvsem odvisen od vremena.Bo pa ali konec februarja ali v začetku marca. Bo pa zadeva objavljena na tej spletni strani oziroma na Tekaškem forumu.

  Na tek (ta mi je všeč) 😀

  AVI

 • Tadej Says:

  Najprej čestitke. Za takega ultra progaša je takle šprint precej neugoden. Imam vprašanje, če morda veste ali bo letos tudi 12 ur Šmarne gore?

  Na tek,
  Tadej

Leave a Reply