Krog po Polhograjskem hribovju

4.12.2011, Polhov Gradec

Tokrat manjši krog po Polhograjskem hribovju…

Parkirali v Polhovem Gradcu pri gradiču in jo nato hitro v desno proti Grmadi ucvrli. Tempo na Grmado je držal Marko in z Sukarjem nama ni bilo lahko. 😀

Nadaljevali smo proti Tošču v bolj zmernem ritmu tako, da nam je na vrhu ostalo nekaj energije tudi za “zajebancijo” in poziranje. Hehehehe… 🙂

Sledi fantastičen spust proti vasi Selo in nato naprej proti Pasji ravni.

Na poti se je trudilo tudi sonce, ki je na vsak način želelo pogledati skozi oblake, vendar se ti niso dali. Tako nas je na Pasji ravni pričakalo bolj kot ne megleno ozračje z nekja sončnimi žarki.

S Pasje ravni je sledil povratek do Črnega vrha od tam pa del poti po cesti. Sledil prvovrsten spust v dolino Velike Božne, ki pa ga v bistvu ni poznal nihče od nas. Sama pot je res fantastična, še sonček je pokazal svojo moč, mi pa smo dobesedno vriskali od užitka.

Nazaj do gradu je sledil kakšen kilometer ali dva asfaltne ceste, kjer pa sem za zaključek “izsilil” še vzpon na Sv. Lovrenca. 😀 Ampak se noben od kompanjonov ni kaj dosti pritoževal…hehehehe.

Sledil je še spust nazaj v dolino nato pa na zasluženo analizo.  Skupaj se je nabralo slabih 25 km dolžine in “ne vem koliko” višine :D. Vse skupaj pa smo v “luštnem tempu” opravili v približno 4 urah in pol. V glavnem uživancija sto na uro.


4 Responses to “Krog po Polhograjskem hribovju”

 • AVI AVI Says:

  Marko 😀 …Lovrenc, je bil kot jagoda na smetani. Res pa vedno znova kakšna potka preseneti, ampak spust do Velike Božne je bil res fantastičen…

 • marko Says:

  Odličen krog po Polhograjcih. Glede na to, da misliš, da jih že poznaš hitro ugotoviš, da še zdaleč ni tko…zdej ponovit to še v mtb varjanti enkrat.
  David dobr si naju zgonu…sploh z ‘izsiljenim’ Sv. Lovrencom :))

 • AVI Says:

  Hehehe…Polhograjci so res lepi, ampak tudi Šmarna gora skriva kar nekaj super lepih potk. 😀 Hm…hm…dobra ideja.

 • biz Says:

  Super. Kaj vse eni zamujajo, ko se samo po Šmarni gori potikajo…

Leave a Reply