Maratona di Treviso – Treviso Maraton 2012

Treviso, 4.3.2012

Temu bi lahko rekli tudi “instant” maraton, saj sem v zadnjem trenutku na Tekaškem forumu zasledil oglas o prodaji “prijave” za Treviso Maraton in odločitev je “instatntno” padla. Misel je bila, da če ne drugega bo pač lep izlet z dolgim tekaškim treningom. No, izkazalo se je, da je bilo vse to in še nekaj več… 😀

Iz Ljubljane kreneva že ob 3. uri zjutraj tako, da sva imela vmes še dovolj časa za dve jutranji kavici. V Trevisu hitro najdeva parkirišče, kjer parkirava ob Erotu in Pii in od koder nas bodo z avtobusi dostavili na štart. Avtobusi kmalu začno prihajati kar pomeni, da bo potrebno počasi spakirati stvari za štart in odditi na avtobus. Skupaj z Erotom jo “odmaširava” na avtobus kjersrečava še ZdravC-a in Branka. Malo smo se zaklepetali in hitro smo bili v štartnem mestu – Vittorio Veneto.

Do štarta smo imeli še približno dve uri zato smo zasledli bližji “kafič”, kjer seveda kapučinček ni izostal (Hvala Zdravko! :)) in kjer se nam pridruži še Lojze.

Uro pred štartom je bilo potrebno že oddati stvari na tovornjake in ostali smo “nagi in bosi”, zato jo hitro popihamo kar nazaj v kafič kjer ostanemo do štarta.

Še zadnji obisk na WC-ju in že greva z Erotom proti štartu. Najdem svoj boks, do štarta pa še nekja minut. Tokrat sem na maratonu brez pričakovanj zato posebne živčnosti ni in andrenalina tudi ne kaj dosti. Ha, v bistvu se kar malo čudno mirno počutim…hehehehehe 😀

Štart! Adrenalin končno malo poskoči ob navijanju ljudi ob progi. Štartam iz prvih vrst in temu primeren je začetni tempo, čeprav se kar dobro “držim nazaj”. Hitro se oblikujejo male skupinice tekačev in tudi sam se priključim še štirim tekačem s katerimi nadaljujejmo večji del trase.  Vse skupaj se hitro odvija, tempo je še vedno visok in na polovički, ki jo obrnem v 1:26 so moje misli : “Spet si prehitro začel, sedaj boš pa trpel”…heheheheh :D. Še vedno poskušam držati tempo vendar pa okoli 25 kilometra postanejo noge majčkeno težke vendar vseeno nočem spustiti tempa. Pri 30. kilometru se slika popolnoma obrne, prešel sem eno “mini, mini krizico” in spet smo bili v igri. Sedaj sem bil tudi prepričan, da bo šlo pod 3. ure zato popuščanje ni bilo v planu. Počutje je bilo res odlično le pijačo, ki je bila na vsakih 5 km sem v zadnjem delu že prav komaj čakal.

Ob progi je na določenih predelih kar lepo število ljudi. V nekaterih mestih/vaseh je celo nekaj glasbe, ki prav lepo popestrijo drugače relativno monotono traso maratona.

Zadnji kilometri so res lepo leteli. Še posebej fantastična sta zadnja dva kilometra, ki potekata po starem delu Trevisa. Trasa poteka po ozkih ulicah, ob progi pa veliko ljudi, vzdušje je enkratno. Adrenalin naraste , koža se naježi, noge pa postanejo čudno lahke. 😀 Tudi po uri sem vedel, da bo rezultat dober zato stisnem iz nog še zadnje atome in CILJ. Ura se ustavi pri 2:54:19. Wow, veselje je res nepopisno, še sam ne morem verjeti kako je to mogoče. Še prejšnji teden smo se podili “gor in dol” po Šmarni gori, sedaj pa še najboljši rezultat na maratonu. 😀

V ciljnem prostoru sva si privoščila še zaslužen čaj in kavico in slasten kolač in piškotke. Tako kot sem bila lačen po tem maratonu pa še ne, ampak tudi zato smo hitro poskrbeli…hehehehehe  :D.

V glavnem super organiziran maraton, prevoz z avtobusom na štart, opreme nazaj na cilj, itd. vse je potekalo tekoče in brez težav. Morda le kakšna postojanka s pijačo v zadnjem delu trase ne bi bila odveč, ampak glede na tokratne vremenske razmere ni bilo posebej problematično. Super je bilo, kakopak. 😀


5 Responses to “Maratona di Treviso – Treviso Maraton 2012”

Leave a Reply