Triatlon Jeklenih Bohinj

Bohinj, 25.8.2012

Še ena izmed edinstvenih prireditev pri nas, ki ima že kar dolgo brado.  In glede na mojo ljubezen do Bohinja seveda ne gre manjkati na Triatlonu jeklenih Bohinj. Veslanje čez Bohinjsko jezero, s kolesom mimo Uskovnice do parkirišča pod Konjščico in nato tek do Vodnikove koče, to je – Triatlon jeklenih Bohinj. Letos ni bilo kaj veliko časa za veslanje in kolesarjenje, tako da posebnih ambicij za tekmo ni bilo… le uživati v prelepi naravi in odlični družbi.

Nekaj adrenalina in napetosti pa je vseeno bilo na štartu. Predvsem adrenalinsko je bilo veslanje, saj mi letos ni uspelo več kot enkrat veslati po Bohinjskem jezeru. Vse do Ukanca je potekalo relativno dobro, tam pa si je telo zaželelo nekaj osvežitve in “čof” v vodo. Ravno pri boji se prekucnem in sledila je “žabica” do obale. Zlivanje vode iz čolna, smuk nazaj v čoln in gasa proti Sv. Janezu.

Menjava poteka OK. Kolesarske čevlje na nogo, čelada na glavo in že ga “gonim” proti Uskovnici. Noge so trde oz. mehke kakor se vzame, vendar vem da bo čez nekaj minut že bolje. Vročina počasi narašča, vendar vseeno ni prehuda. Na kolesu mi gre kar dobro, edina želja je, da zdržijo gume, da slučajno že predčasno ne pričnem s tekom. 😀

V svojem tempu pridem do menjave kolo-tek, kjer se stvari majčkeno zakomplicirajo, saj je z mojega nahrbtnika padla številka in iskanje se ja začelo… kakšna minutka prisilnega oddiha pa je tudi “pasala”. 😀 Na koncu le uspemo najti nahrbtnik… superge na noge, “kamelca” na hrbet, palice v roke in hop proti Vodnikovi koči. Ja, to je moja disciplina…uživancija. 😀 Juhuhu. 😀 Počutje je odlično, noge se dobro držijo, sonček na nebu, fantastična narava…uf kaj bi si človek še želel.

Še posebej slikovita je prečka okoli trebuha Tosca, kjer se odpira pogled na dolino Voje in Bohinjsko dolino. Za ovinkoma pa te pričaka pogled na očaka. Uf, lepota. Še ciljni skok in Vodnikova koča je tu.

Nato pa v odlični družbi počasi v dolino in s kolesom preko Pokljuke do Bohinjskega jezera. Sledila pa je še slastna analiza 😀 ob razglasitvi rezultatov. Zares odličen dan. Pohvala tudi organizatorjem za odlično organizacijo. 😀

Rezultati pa so dosegljivi na: http://www.alpinsport.si/triatlonjeklenih/rezultati-triatlon-jeklenih-2012.php


Leave a Reply