Zombie Runner – San Francisco

San Francisco, 16.6.2012

Še zadnja tekma pred zloglasnim Western States-om im sicer kar v vetrovnem mestu San Franciscu.

Ker je tek relativno blizu najinega hotela ni razloga, da ne “pokukam” še tukaj. Štart teka je že ob 8. uri zjutraj kar je pomenilo kar zgodnje vstajanje in zgodnji zajtrk v lastni režiji saj sva bila za tistega v hotelu prezgodnja. Potem pa pot pod noge in lep enourni sprehod do štarta teka.

Stvari za tek sva prevzela že dan prej v eni od športnih trgovin v centru San Francisca, tako da se zjutraj ni bilo potrebno ukvarjati še s tem. Pa saj v bistvu tudi nisva imela časa, saj sva na štart prispela le nekaj minut pred pokom pištole.

Točno ob 8.00 pa gasa. Vsega skupaj nas je na “polovički” štartalo 323 tekačev in tekačic na 10 kilometrov pa 136. Najprej je sledilo nekaj ravninskih kilometrov oziroma milj, potem pa je sledil kar pošteno razgiban teren. Malo gore, malo dole. Vsega skupaj se je nabralo za kar 335 višinskih metrov. Trasa večinoma poteka “off road” tako je le kakšna četrtina proge pod asfaltom.

Seveda se kaj dosti nisem mogel nazaj držati tako, da je šlo več ali manj na polno že od štarta. Kar naenkrat se znajdem v vodilni skupini tekačev, kar ponavadi ne prinese nič kaj dobrega, saj pomeni prehiter štart in nato umiranje na obroke. 😀

Tokrat je bilo drugače, lepo držim tempo, ki je hud kot poper, pa vseeno ne prehud, da bi “crknil”. Trasa poteka vseskozi ob obali in se dvigne do Golden Gate Bridge-a ter na drugi strani ponovno spusti do morja. Vreme je odlično, toplo in nevetrovno, kar je zelo nenavadno za San Francisco.

Na zadnjem spustu mi uspe prehiteti tretje uvrščenega ter tako do cilja vseskozi malenkostno še povečujem razliko, ki je na koncu znašala le nekaj več kot 20 sekund. Pa vendar mi je uspelo priteči kar 3. mesto v skupni razvrstitvi s časom 1:27:06.

Sledila je še razglasitev najboljših…

Na koncu pa še izobilje hrane in pijače…v bistvu je bilo vse kar ti srce poželi. 😀  Dobremu okrepčilu pa  je sledila še relaksacija v senčki in v odlični družbi.

V glavnem odlično organiziran tek, kjer je vse potekalo kot po maslu. Predvsem pa presenetljivo nobenega “komolčanja” in prerivanja na štartu, dobro označna proga, 3 postojanke z vodo/napitkom in okrepčili (kar je bilo ravno prav), žrebanje nagrad ob koncu teka ter na koncu še sproščeno druženje z vsemi tekači.

In tako smo osvojili še San Francisco…hehehehehe  😀


8 Responses to “Zombie Runner – San Francisco”

Leave a Reply